26-27.10.2023 на базі КНП СОР Сумський обласний клінічний онкологічний центр відбулися семінар та майстер-клас на тему «Сучасні аспекти лікування хворих на передпухлинну та пухлинну патологію сечостатевої системи: від 2D до 3D технології в лапароскопії». 

Провайдером заходу в межах програми безперервного професійного розвитку лікарів виступив Сумський державний університет (кафедра онкології та радіології). За участь у семінарі та майстер-класі учасники отримали по 10 балів БПР за кожний із заходів.

Для участі були запрошені провідні фахівці у галузі онкології з Прикарпатського клінічного онкологічного центру,  Вінницького національного медичного університету, Харківського національного медичного університету, Одеського медичного центру «Есперанто-мед», Сумського обласного клінічного онкологічного центру.

Крім цікавих доповідей та презентацій, проводилася пряма трансляція операції при глибокому інфільтративному ендометріозі, а також лапароскопічна нефректомія та гістеректомія, операція при рецидивуючому пролапсі кукси піхви. Кількість зареєстрованих учасників склала 120 осіб. Студенти медичного інституту мали можливість відвідати майстер-класи безкоштовно.

Захід відбувся за безпосереднього сприяння керівництва КНП СОР СОКОЦ (Шевченка В.В.) та завідувача кафедри онкології та радіології СумДУ (Винниченка І.О.).